woensdag 30 januari 2019

Hallo allemaal

Wat fijn dat jullie er weer zijn. 
Deze week gingen we aan de slag met het verhaal van Luuk en Lotje: het is winter! 
Een heel fijn verhaal waar je alle aspecten van de winter kan ontdekken. 

We hebben onze Bolleke beer vorige week eens lekker warm aangekleed, ook onze kleuters hebben allemaal muts sjaal en handschoenen aan, maar Luuk vindt het maar niets, zoveel kleren aandoen om naar buiten te kunnen, al is hij op het einde wel blij dat hij een lekkere warme jas, zijn muts, sjaal en handschoenen aan heeft. 
Dan zijn we eens gaan kijken waarvan die lekkere warme dingen nu eigenlijk gemaakt zijn. We kwamen tot de conclusie van wol of lekkere warme stof. Onze beertjes mochten zelf aan de slag en ze moesten het stof en de wol die zij graag op hun tekening wilden gaan knippen en daarna mochten ze het dan opkleven. Een hele opdracht, want dat knippen is niet zo makkelijk. Toch gingen ze met veel enthousiasme de opdracht te gemoed en slaagden ze erin om hun tekening mooi vol te plakken. 
Ons Ambertje was jarig en dus was het weer groot feest in de klas. 


We zagen ook in het verhaal dat de vogeltjes heel moeilijk eten of drinken vinden nu het zo koud is. de plassen zijn bevroren, dan kan je niet drinken. Dus hebben we de handen uit de mouwen gestoken en zijn we aan de slag gegaan met zaden en noten. De kleuters vonden het heel leuk om te doen. Ze bleven maar doorgaan.

Op donderdag zijn we gaan turnen met juf Amy en maken we verder eten voor de vogels. We rollen verder, rijgen, ... 
Op vrijdag hebben ze terug sneeuw voorspeld en gaan we dan ook nog eens schilderen en stempelen. Want onze sneeuwman/ vrouw heeft natuurlijk sneeuw nodig om te kunnen blijven staan. 

Wauw de week is weer voorbij gevlogen. Wat gaat de tijd toch snel in ons klasje 
Tot volgende week 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten