maandag 21 januari 2019

Hallo Allemaal 

Vorige week hebben we al een heleboel dingen uitgetest. Onze beertje vonden het fantastisch om met hun voeten door de verf te lopen. 
Het resultaat was dan ook heel erg leuk. 




Onze groeimeter begint ondertussen al wat vorm te krijgen maar is nog niet af. 
Deze week werken we eraan verder... 
We gaan eens meten hoe groot we zijn, wie is er kleiner? Wie is het grootste? Is er iemand even groot dan ik? Kunnen we een blokkentoren bouwen die even groot is... we gaan dus verder ontdekken en spelen in de begrippen groot en klein. 

Daarnaast gaan we ook eens kijken wat we allemaal kunnen met onze zintuigen? We weten al dat we: 2 oortjes, 2 oogjes, een neusje en een mond hebben. Met onze handjes en voetjes kunnen we voelen. Maar wat kunnen we nog allemaal doen? We gaan op ontdekking naar de verschillende smaken, gaan muziek maken, we experimenteren met licht en donker. 

Op donderdag staat er een heel avontuur voor de deur, we gaan op wintersportdag. De pretpot in Tisselt, een avontuur voor groot en klein. Dan raden we natuurlijk aan om jullie kleuter gemakkelijke kledij aan te doen waarmee hij/zij zonder problemen kan klimmen en klauteren. Zorg er zeker voor dat ze een t-shirt aan hebben, want in de binnenspeeltuin is het altijd heel erg warm, dan kunnen ze indien nodig toch hun trui/ vest uitdoen. Voor de kleuters die 's middag naar huis gaan om een beetje te rusten. Deze kleuters kunnen worden afgehaald in de Pretpot. 

Zo, de week zit er weer bijna op, vrijdag gaan we nog een dagje verder ontdekken van onze zintuigen. Deze dag zal dan in het thema staan van onze neus, wat ruikt er lekker? Ruiken we graag? 

Er staat dus weer een spannende week voor de deur, klaar om op ontdekking te gaan

Tot volgende week, groetjes juf Leen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten