maandag 1 april 2019


Hallo allemaal

Vorige week hebben we verschillende soorten eitjes gemaakt, we hebben geproefd en ja hoor de meesten vonden het wel lekker.
We kregen ook bezoek van Tok de kip die op zoek was naar een hok om haar eitjes in te kunnen leggen. We hebben dan speciaal voor Tok en haar zus een hok gebouwd. Er kwam een haan op bezoek in het hok en ook hij vond zijn plaatsje.
Spannend want vrijdag had Tok eitjes gelegd in haar nest.
Zou er iets gebeuren?

Vol spanning kwamen onze beertjes vandaag de klas binnen, zou er iets gebeurd zijn in het hok? In onze kring stond een kooi, wat zit daar nu in? We hebben kuikentjes in de klas. 3 echte kuikentjes, deze morgen moesten we de kooi uitkuisen want ze hadden hun drinkbakje omgegooid, dat is niet slim hé 😊
Samen hebben we de kooi uitgekuist, hen nieuw stro gegeven en hen eten en drinken gegeven. We hebben onze kuikentjes dan ook een naam gegeven. Er kwamen een heleboel namen naar boven maar uiteindelijk zijn ze gedoopt tot Kwik, Kwek en Kwak.
Onze beertjes gingen regelmatig eens kijken naar onze nieuwe vriendjes en kwamen al snel aan mijn mouw trekken als het eten op was.



Ook in ons kippenhok waren er kuikentjes gekomen. Ooooh zo spannend !

Daarna hebben we nog wat verder gewerkt aan onze paasmandjes. We hebben vandaag geschilderd met stro, dat is niet zo makkelijk hoor 😀

De rest van de week werken we hier nog verder aan. Zo gaan we nog kleven met eierschaal. We gaan nog een kip knutselen.


Op donderdag hebben we geluk. Dan gaan we met de hele kleuterschool een paasontbijt eten. Dit met de verwijzing naar het laatste avondmaal. Hiervoor kunnen we nog enkele helpende handen gebruiken, dus mocht je tijd en zin hebben. Laat het me maar weten 😏

Op vrijdag mogen we nog een uurtje gaan turnen met Juf Amy en met een beetje geluk heeft de paashaas misschien wel wat verstopt voor ons.

Prettige vakantie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten